Странице

Saturday 3 March 2012

NIS ART FONDATION/MLADI 2009/

Dobitnici nagrade Nis Art fondation ,2009.godine u Nišu.

Pet slikarki - Nišlijke Ana Božić, Ana Miletić i Lana Šukletović i dve Beograđanke Jelena Trajković i Ivana Grubić . 
Već četvrtu godinu za redom, DIN Filip Moris pruža podršku Niškoj umetničkoj fondaciji i njenim inicijativama koje imaju za cilj pomoć mladim umetnicimaSrbije. Veoma mi je drago da je ova izložba postala tradicionalni umetnički događaj u Nišu, Beogradu i Novom Sadu i da Niška umetnička fondacija uspevada promoviše neke od vrednosti koje su veoma važne za razvoj zajednice – kreativnost, energiju i posvećenost darovitih pojedinaca.
U 2009. godini Niška umetnička fondacija ponovo pruža priliku mladim umetnicima iz cele Srbije da se njihov talenat prepozna i nagradi. Ovaj katalog prikazujenajbolje radove mladih slikara, vajara i grafičara odabranih među nekoliko stotina umetnika koji su poslali svoje radove na NAF-ov umetnički konkurs.Sam broj i kvalitet priloženih radova, što potvrđuju i poznavaoci likovne umetnosti, jasno pokazuju da rad organizacije kao što je NAF doprinosi poboljšanjuumetničke scene u Nišu i Srbiji.
Želeo bih da se zahvalim Niškoj umetničkoj fondaciji na trudu koji ulaže u podsticanje angažmana mladih umetnika u različitim umetničkim disciplinamai nagrađivanje najkreativnih umetničkih izraza. Njihov trud inspiriše kulturnu kreativnost i spaja poznavaoce i ljubitelje umetnosti iz čitave Srbije da slavemlade talentovane umetnike ove zemlje.
Iskreno se nadam da će umetnička dela iz ovog kataloga jasno pokazati da Niš samouvereno korača ka poziciji centra umetnosti i kreativnosti ne samo ujugodistočnoj Srbiji već i u celoj državi.
Skip Bornhiter, generalni direktor





No comments: